Samenwerking tussen TiteLive, Donner.nl & Zicht Online

donner

Donner, de grootste boekhandel van Nederland, voorheen onderdeel van Polare, besloot begin 2016 om haar webshop volledig te vernieuwen. Na een korte pitch besloot Donner om dit samen te gaan doen met Zicht Online, een Rotterdams full service internetbureau dat veel ervaring heeft met ontsluiting van complexe API’s voor e-commerce toepassingen.

De nieuwe webservices van Titelive boden Donner de mogelijkheid om accurate voorraadinformatie te tonen, de eigen voorraad te integreren, andere producten toe te voegen en snelle orderverwerking te garanderen. Daarnaast bood TiteLive de mogelijkheid om een grote database met kwalitatief goede informatie op het gebied van titel en leverbaarheid op te bouwen. De nieuwe SOLR-zoekmotor die TiteLive gebruikt doorzoekt miljoenen titels in een hoog tempo en met de autocomplete-functie wordt de klant geholpen bij het vinden van de juiste titel. Donner heeft ervoor gekozen om voor de rubricering gebruik te maken van de internationale Thema-codering, omdat die – zeker op termijn – een verdergaande verdieping biedt dan de NUR. De Thema-codering is door TiteLive voor Donner op de database toegepast en met behulp van de zoekfacetten die SOLR biedt toont Zicht de verschillende categorieën op de website.

Naast alle aandacht voor de koppeling, de snelle ontsluiting van het aanbod en de inrichting van de saleflow, heeft Zicht er ook voor gezorgd dat de site het karakter van Donner weerspiegelt. Uiteraard is de website ook zodanig ingericht dat de producten goed vindbaar zijn.

De versie die in september is opgeleverd is de eerste versie. Als online partner blijft Zicht nauw betrokken bij het uitbreiden van de Donner website met nieuwe features en uiteraard ook met het steeds verder optimaliseren van de conversie van de website.

Sybolt Ettema (Zicht online)

https://zicht.nl/case/donner